Vedtekter for DNI Fylket

§ 1 Formål
Fylkeslag skal formelt bære navnet «DNI + fylkesnavn». Partiet DNIs formål er å legge til rette for verdiskapning og være Norges foretrukne velferdsparti. Partiet DNI skal ha en nærings og industripolitikk som legger til rette for å skape verdier, trygg økonomi og trygg velferd, sikre arbeidsplasser og tar vare på Norges unike naturmangfold. Respekten for menneskeverdet står som vårt mest grunnleggende prinsipp og danner fundamentet for et varmt og inkluderende samfunn.

Partiets politiske grunnsyn er konsekvensbasert og er nedfelt i partiets til enhver tid gjeldene partiprogram. Partiet og alle underorganisasjoner skal bygges på følgende verdier: Unik, relevant og troverdig.


§ 2 Partiet DNI organisasjon i fylkene
Fylkesorganisasjonene er underlagt til partiet DNI hovedorganisasjon og rapporter til sentralstyret. Fylkesorganisasjonen har ansvar for å bistå med etablering og drift av kommunelag i eget fylke.

Fylkesorganisasjonen har ansvaret for partiet DNIs politiske og organisatoriske arbeid i fylket og danner bindeleddet mellom fylket og hovedorganisasjonen.

Fylkestingsgruppen har ansvar for arbeidet med de politiske sakene i fylkestinget innenfor rammen av det vedtatte fylkestingsprogrammet og reglement for fylkestingsgruppen.

Fylkesorganisasjonens organer er Fylkesstyret, Årsmøtet, kommunelag og Nominasjonsmøtet.

Stiftelsesstyret/interimsstyret skal kalle inn til og avholde årsmøte innen 6 måneder fra stiftelsesdato for å blant annet velge leder, nestleder og faste medlemmer med vara.


§ 3 Fylkesstyret

Fylkesstyret består av:

• Fylkesleder

• Fylkesnestleder

• 5 medlemmer valgt av årsmøtet

• 3 vararepresentanter som innkalles ved behov

Fylkesstyret kan gi andre tillitsvalgte adgang til å delta i møtene uten stemmerett. Det skal tilstrebes en likest mulig kjønnsbalanse i fylkesstyret.

Fylkesstyret har ansvaret for:

• Det politiske utrednings- og programarbeidet i fylket.

• Rammene for nominasjonsprosessen i fylkesorganisasjonen i tråd med

«Retningslinjer for nominasjonsprosesser».

• Påse at nominasjonsprosessen følges.

• Behandle innkomne saker fra sentralstyret, lokallag og andre tilsluttede organer.

• Innstille valgkomite til årsmøtet.

• Godkjenne fylkesorganisasjonens årsregnskap med revisjonsberetning i tillegg til det
overordnede økonomiarbeidet i fylkesorganisasjonen.

• Opplæringsarbeidet i fylkesorganisasjonen.

• Planlegging og gjennomføring av kampanjer.

• Følge opp programmer og iverksette planer vedtatt av Industripartiets Hovedorganisasjons organer.

• Rapportere om økonomiske forhold til myndighetene i tråd med Partiloven og
Industripartiets reglementer.

Fylkesstyret oppnevner:

• Nominasjonskomité som forbereder og har ansvaret for nominasjonen av partiets
stortingskandidater og fylkestingskandidater i tråd med «Retningslinjer for nominasjonsprosesser».

• De komiteer og utvalg som anses nødvendige.

• Interimsstyrer til nye lokallag som vil etablere seg.

Fylkesstyret godkjenner innen utgangen av mars fylkesorganisasjonens årsregnskap med revisjonsberetning. Fylkesstyret skal ha fylkestingsgruppens årsregnskap med revisjonsberetning til orientering hvis gruppen disponerer egne midler. Årsregnskap skal sendes til Sentralstyret ved Administrasjonsutvalget innen 1. april hvert år.

Fylkesstyret behandler innen utgangen av november måned arbeidsplaner og budsjetter. Fylkesstyret forbereder saksliste for årsmøtet, og innstiller på valgkomité med 5 eller 7 representanter.

Fylkesstyret fastsetter selv sin møteplan som bekjentgjøres på fylkesorganisasjonens nettsider. Fylkesstyret er beslutningsdyktig når møtet gjennomføres i tråd med vedtatt møteplan og minst 4 av medlemmene er til stede. Ekstraordinære møter innkalles med minst 14 dagers varsel. I oppstartsfasen, 1. år, kan det være behov for hyppige møter og varsel kan avvike noe fra regelen.

Det skal som et minimum føres beslutningsprotokoll fra alle møter. Reise- og diettutgifter for fylkesstyret dekkes av fylket etter retningslinjer som er godkjent av fylkesårsmøtet.


§ 4 Fylkesårsmøtet
Årsmøtet i fylkesorganisasjonen skal avholdes innen 1. mars hvert år og innkalles med minst 3 ukers varsel. Nominasjonsmøtet for fylkestings- og stortingsvalget skal normalt avholdes innen 31. januar i valgår.

Fylkesårsmøtet består av:

• Fylkesstyret inkludert styrets vararepresentanter

• Folkevalgte til fylkesting

• Inntil 4 delegater valgt av og fra kommunelagene tilhørende fylket Fylkesårsmøtet skal behandle:

• Fylkesstyrets beretning for organisasjonen.

• Den politiske situasjon i fylket.

• Rapport fra fylkestingsgruppen.

• Valgkomiteens innstilling på valg av:

- Fylkesleder

- Fylkesnestleder

- revisorer

- delegerte til Industripartiets landsmøte

- Fylkesstyrets innstilling på valg av valgkomité for neste årsmøte.

Fylkesleder og fylkesnestleder velges av fylkesårsmøte i mellomvalgår for en periode på 2 år. Hvis noen av de fylkesårsmøtevalgte medlemmene fratrer i løpet av det første året, gjennomføres det suppleringsvalg for ett år på det første ordinære årsmøtet.

Personvalg foregår alltid skriftlig hvis det er flere kandidater enn det skal velges, eller hvis minst ett tilstedeværende medlem forlanger det. Ved valg på en enkelt tillitsvalgt kreves absolutt flertall av de avgitte stemmer. Hvis ingen har oppnådd dette flertall ved første avstemning, holdes bundet omvalg mellom de to kandidatene som oppnådde flest stemmer.

Når det er valg på flere tillitsvalgte under ett, og det er nødvendig med skriftlig avstemning, må det på hver stemmeseddel stemmes på det antall kandidater som skal velges. I tilfelle stemmelikhet foretas bundet omvalg. Dersom det etter omvalget er stemmelikhet, avgjøres utfallet ved loddtrekning.

Det føres protokoll fra møtet som signeres av møteleder og en valgt deltager. Reise- og diettutgifter for Fylkesårsmøtet dekkes av Fylkesstyret etter retningslinjer som er godkjent av Fylkesårsmøtet.


§ 5 Nominasjon, nominasjonsmøtet, forhandlinger og konstituering av fylkestingsgruppen
Nominasjon og nominasjonsmøtet gjennomføres i tråd med «Retningslinjer for nominasjonsprosesser».

Snarest mulig etter et fylkestingsvalg og før første møte i fylkestinget, skal fylkesstyret i samråd med ordførerkandidaten/gruppelederkandidaten innkalle til konstituerende møte i fylkestingsgruppen for valg av gruppestyre, vedtak av gruppens reglement, godkjenning av eventuelle forhandlingsresultater med andre partier og forslag på disponering av gruppens medlemmer.


§ 6 Vedtektsendringer
Forslag om vedtektsendringer, lokale og regionale tilpasninger sendes fylkesstyret. Fylkesstyret behandler, innstiller og oversender endringsforslag til sentralstyret ved organisasjonsutvalget.


§ 7 Oppløsning
Oppløsning av fylkesorganisasjonen kan kun skje etter vedtak i sentralstyret etter forutgående vedtak av fylkesårsmøtet. Sentralstyret kan på eget initiativ beslutte å oppløse en fylkesorganisasjon hvis den ikke fungerer i henhold til forutsetningene.

Fylkesorganisasjonens midler, profileringsartikler og arkiv overlates ved oppløsning til sentralstyret ved Administrasjonsutvalget.